Paste cu sos de rosii si busuioc a la chef Patrizia Paglieri

Reteta de paste cu sos rosii si busuioc pe care chef Patrizia Paglieri adora sa o gateasca este una extrem de gustoasa. Incercati-o!

 

Ingrediente

 100 g paste

 500 de grame de rosii

 7-8 frunze de busuioc

 3-5 căței de usturoi (dupa gust)

 2 linguri ulei de masline

 sare

 

Mod de preparare

 

Se fierb mai intai rosiile, aproximativ un minut, pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa fierbere se toaca marunt.

 

Intr-o tigaie, se caleste usturoiul in ulei de masline. Se adauga rosiile tocate marunt si frunzele de busuioc peste usturoiul din tigaie. Se lasa pe foc pana cand scade compozitia. Se amesteca.

 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga pastele in tigaie si se lasa 2-3 minute impreuna cu sosul.

 

La final, dupa gust, se poate adauga un ardei iute tocat fin si putin parmezan.

 

Pofta buna!