5 trucuri simple să faci sosul de paste cu adevărat delicios
Adaugă lapte sau smântână
Pune sosul la încălzit și, înainte de a da în fiert, adaugă câteva linguri de lapte sau de smântână. Lasă sosul să fiarbă câteva secunde și stinge focul.
Rade brânză tare precum parmezanul
Dacă ai o brânză tare prin frigider, rade câteva bucăți peste sosul și pastele fierbinți. Parmezanul este cel mai potrivit, dar și brânza de oaie uscată poate fi gustoasă.
Frunze de busuioc proaspăt
Câteva frunze verzi de busuioc, rupte în bucăți potrivite, dau o savoare deosebită sosului de paste și îți dau impresia că mănânci la un restaurant din centrul Romei.
Adaugă unt în sosul de paste
Dacă nu te pricepi prea bine la sosuri, ca să fii sigură că este gustos, pune la final o linguriță de unt, cât sosul este fierbinte. Untul se topește și face sosul mai cremos, scoțând în evidență aromele condimentelor.
Pune un strop de vin bun
Sosul de paste, dacă este pe bază de roșii sau de bulion, cere și un strop de vin bun, sec și parfumat. Și la sosul alb pentru paste, care este pe bază de brânză și unt, poți adăuga un vin alb demisec, cu un parfum delicat.