Paste cu sos de roșii cherry, mascarpone și frunze de rucola
Ingrediente
400g paste linguine
500g rosii cherry, injumatatite
2 catei de usturoi, taiati in felii subtiri
2 crengute de rozmarin, frunze de tocat
1/4 (60 ml) de ulei de masline
200g mascarpone
2 pumni de rucola
Pentru a servi:
Parmezan ras sau branza tare, pentru a servi
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Intr-o tava de copt se pun rosiile cu usturoi si crengute de rozmarin. Se asezoneaza bine cu sare de mare si piper negru proaspat macinat. Ingredientele se stropesc cu ulei si se gatesc in cuptor timp de 15-20 minute, pana cand se inmoaie.
Intre timp, se gatesc pastele intr-o cratita cu apa clocotita si sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, pastele se scurg bine cu ajutorul unei site si se lasa in cratita.
Intr-un bol se combina rosiile coapte cu mascarpone, pana se face un sos cremos, apoi se adauga frunzele de rucola. Se amesteca bine ca toate aromele sa se intrepatrunda.
Pastele se aranjeaza intr-o farfurie de servit si se decoreaza cu parmesan ras.
Savurati cu placere!