Paste cu sos de roșii cherry, mascarpone și frunze de rucola

Te-ai săturat de mâncărurile grele care te țin mult timp în bucătărie? Încearcă o rețetă delicioasă de paste cu sos de roșii cherry, mascarpone și frunze de rucola. Rețeta se prepară rapid si este ideală ca fel principal.

 

Ingrediente

400g paste linguine

500g rosii cherry, injumatatite

  2 catei de usturoi, taiati in felii subtiri

  2 crengute de rozmarin, frunze de tocat

  1/4 (60 ml) de ulei de masline

   200g mascarpone

  2 pumni de rucola

Pentru a servi:

  Parmezan ras sau branza tare, pentru a servi

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.

 

Intr-o tava de copt se pun rosiile cu usturoi si crengute de rozmarin. Se asezoneaza bine cu sare de mare si piper negru proaspat macinat. Ingredientele se stropesc cu ulei si se gatesc in cuptor timp de 15-20 minute, pana cand se inmoaie.

 

Intre timp, se gatesc pastele intr-o cratita cu apa clocotita si sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, pastele se scurg bine cu ajutorul unei site si se lasa in cratita.

 

Intr-un bol se combina rosiile coapte cu mascarpone, pana se face un sos cremos, apoi se adauga frunzele de rucola. Se amesteca bine ca toate aromele sa se intrepatrunda. 

 

 Pastele se aranjeaza intr-o farfurie de servit si se decoreaza cu parmesan ras.

 

Savurati cu placere!