Orez cu legume
Ingrediente
250 g orez
1 l apă caldă
ulei
sare, piper
450 g broccoli congelat
2 cepe mari, tăiate julien
5 căţei usturoi
boia iute, după gust
2 linguriţe
turmeric pudră
3 roşii mici, tăiate
mărar tocat
Mod de preparare
Fierbi apă într-o oală şi laşi să dea în clocot. Pui 1 lingură de sare, adaugi bucheţelele de broccoli şi le fierbi 1-2 minute, apoi le scoţi într-un bol cu apă cu gheaţă. Le scurgi şi le laşi să se răcească.
Separat, încingi uleiul într-o tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul, până devin sticloase. Adaugi orezul, amesteci, torni apa şi ţii la fiert. Potriveşti de sare, piper, boia şi condimentezi cu turmeric. Amesteci bine, ca să se combine aromele.
Serveşti orezul cald, cu broccoli, felii de roşii şi mărar.






















