Cartofi Cottage: un alt fel de cartofi prăjiți
Ingrediente
cartofi rosii
ulei de masline
piper negru proaspat macinat
piper cayenne
sare
verdeturi de Provance
1/2 lingurita lavanda, maruntita (optional)
Cum se prepara cartofii Cottage
Taie cartofii rondele si pune-i intr-un castron cu apa rece. Spala-i bine pentru a indeparta amidonul, apoi scurge-i intr-o sita. Elimina excesul de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie de unica folosinta.
Presara peste cartofi sare, piper, piper cayenne, ulei de masline si ierburi de provance si 1/2 lingurita lavanda. Amesteca bine astfel incat aromele sa se distribuie uniform.
Preincalzeste cuptorul la 220oC.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga cate un strat de cartofi. Lasa-i la cuptor timp de 15 minute, apoi scote-i, intoarce-i pe partea cealalta si adauga-i din nou la cuptor pentru inca 15 minute. Repeta procedeul pana cand cartofii sunt bine facuti. La exterior trebuie sa fie crocanti, iar in interior moi.
Pofta buna!