Este o leguma ieftina si vindeca sistemul imunitar

Folosita din belsug in ciorbe si supe, gulia este mai mult decat un aliment delicios. Aceasta are capacitatea de a face sa renasca sistemul imunitar, datorita antioxidantilor pe care ii contine.

 

Gulia este o leguma ieftina si vindeca sistemul imunitar. Este des utilizata pentru supe si ciorbe datorita gustului aromat pe care il ofera acestora. Dincolo de aspectul gustativ, gulia are si puteri tamaduitoare, luptand cu inamicii sistemului imunitar, prevenind cancerul sau reparand sistemul osos.

 

Gulia este una dintre cele mai ieftine legume din piata, iar la tara se gaseste din plin in gradinile bunicilor. Gulia seamana la gust cu varza si ridichea, fiind usor dulceaga. Gulia contine potasiu si vitamina C, doua elemente esentiale pentru un sistem imunitar sanatos.

 

Cu toate ca are un gust dulce, gulia nu contine niciun tip de zahar si este foarte saraca in grasimi, fiind un aliment indicat in curele de slabire. Gulia are faima vindecatoare datorită vitaminei B6, care ajuta la formarea hemoglobinei. Se recomanda consumul de gulie si pentru detoxifierea organismului (sucul de gulie, sau zeama cu gulie). Continutul de vitamina C propulseaza gulia in randul alimentelor cu cei mai puternici antioxidanti.

 

Faptul ca nu conține zahar este o veste buna pentri diabetici. Gulia este recomandata pentru cei care sufera de diabet pentru ca are proprietatea de a regla zaharul din ssnge. De asemenea, puterea vindecatoare a guliei este atat de mare incat poate preveni si cancerul. Potrivit cercetatorilor, consumul de legume din familia crucifere contribuie din plin la inlaturarea radicalilor liberi, prevenind aparitia tumorilor canceroase.

 

Oasele si dintii sunt mai puternici daca vei consuma gulie. Continutul bogat de fosfor este motivul. Tot fosforul este responsabil si pentru refacerea tesuturilor si reglarea PH-ului sangelui.