Rețetă de post: Borș de fasole

Deoarece a început postul Paștelui și îți poate fi un pic mai greu să gătești mâncăruri complexe, noi îți venim în ajutor cu o rețetă de ciorbă delicioasă.

 

Ingrediente

500 g fasole boabe

1 ceapa

1 morcov

sare

600-700 ml bors

leustean verde sau uscat

1 rosie

1 radacina de pastranac

 

Cum se prepara

Alegi fasolea, o speli si o pui la inmuiat, in apa rece, peste noapte.

 

A doua zi, pui fasolea la fiert, in apa rece. Intre timp, tai marunt ceapa si rosia si dai morcovul si pastranacul pe razatoare.

 

Cand fasolea da in clocot, pui ceapa, sarea, morcovul si pastranacul, iar dupa 10 minute torni si borsul.

 

Lasi sa mai fiarba aproximativ 15 minute, dupa care pui si rosia taiata marunt.

 

Mai lasi sa fiarba putin, apoi iei de pe foc si adaugi leusteanul.

 

Ciorba o poti servi atat calda, cat si rece, cu o salata de ceapa.

 

Pofta buna!