O rețetă simplă de chifteluțe
Chifteluțele se prepară foarte rapid, sunt gustoase și sățioase. Se pot servi alături de o salată și un pahar de vin alb.
Ingrediente
500 gr carne tocata
1 ou crud
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
cateva fire de patrunjel
sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare
Toate ingredientele se adauga intr-un bol: carnea, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul crud, frunzulitele de patrunjel tocate marunt, sarea si piperul.
Se amesteca bine, pana obtinem o compozitie omogena.
Cu mainile ude sau unse cu putin ulei se modeleaza chiftelutele. Se incinge uleiul in tigaie, se aranjeaza si
se rumenesc pe toate partile sau le puteti coace in cuptor.
Cand chiftelutele sunt rumenite bine, se micsoreaza focul, se pune capacul si se lasa la inabusit timp de 8-10 minute.
Chiftelutele sunt gata!
Savurati cu placere!