Chec în două culori cu vișină
Ingrediente
5 oua
200 g unt
200 g zahar
200 g faina
1 praf de copt
1 lingurita zahar vanilinat
3 linguri cacao
1/3 pahar lapte
150- 200 gr visina fara simbure
pesmeti
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam 200 g de unt cu 200 g de zahar, spargem ( pe rand ) cate un ou si amestecam pana obtinem o masa omogena.
Adaugam praful de copt, zaharul vanilat si 200 g faina, amestecam bine.
Aluatul obtinut il impartim in doua jumatati, prima jumatate o turnam in forma de copt unsa cu unt si presarata cu pesmeti,
iar in a doua jumatate adaugam 3 linguri de cacao si 1/3 pahar de lapte, amestecam si turnam cu mare grija peste aluatul vanilat ( sa nu se amestece ). Cu ajutorul unei spatule il intindem uniform pe toata suprafata.
Deasupra aranjam visinile, le scufundam cu mare grija, astfel incat se se afle intre primul si al doilea strat.
Checul se coace la temperatura de 180 de grade C, timp de 30 - 40 de minute.
Se presara cu zahar pudra si se decoreaza cu frunze proaspete de menta si fructe de sezon.
Gatiti si mancati sanatos la voi acasa :)
Pofta buna de la Oxana!