Două sosuri delicioase, care merg perfect alături de cartofii prăjiți
Tzatziki
Ingredinete
200g iaurt de 10% grăsime
100g castravete, ras
2 linguri suc de lămâie
2 căței de usturoi, bine pisați
2 linguri ulei de măsline
1/2 legatură de mărar, tocat mărunt (sau mai mult, după gust)
sare
piper
Cum se prepară
În robotul de bucătărie adaugă iaurtul și usturoiul pisat, și mixează bine până când usturoiul se combină cu iaurtul. Încorporează apoi zeama de lămâie și asezonează cu sare, piper după gust.
Toarnă compoziția într-un castron și adaugă castravetele ras. Amestecă bine, apoi încorporează și mărarul, dupa gust.
Aioli
Ingrediente
2 gălbenușuri de ou
300 ml ulei
4-5 căței de usturoi
1 linguriță muștar de Dijon
2-3 linguri zeamă de lămâie
sare grunjo
piper
câteva frunze de ierburi aromate, proaspete (pătrunjel, busuioc, mentă sau coriandru)
Cum se prepară
Prepară o maioneză din galbenușurile de ou, amestecate cu muștarul. Toarnă uleiul treptat, iar la final adaugă zeama de lămâie.
Separat, într-un mojar adaugă usturoiul, verdețurile și sarea grunjoasă. Pisaează totul foarte bine până obții o pastă fină. Pentru un plus de aromă poți adăuga puțină coajă de lămâie poaspăt rasa. Încorporează apoi pasta obținută peste maioneză. La final asezonează după gust cu sare și piper.






















