Pui cu sos de smântână
Delicios și foarte simplu de făcut, puiul cu smântână poate fi pe placul întregii familii.
Ingrediente
500 g piept de pui
300 g ciuperci
200 g smantana
300 ml lapte
1 legatura de patrunjel
1 lingurita cu faina
1 ceapa
50 g unt
sare
Mod de preparare
Taie ceapa julien si caleste-o in unt. Adauga un praf de sare si ciupercile curatate si taiate felii. Lasa pe foc pana scade aproape toata zeama pe care o lasa ciupercile.
Stinge apoi cu smantana si lapte. Adauga faina sau amidonul amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Lasa pe foc cel mult 2-3 minute.
Separat, spala carnea, tai-o cubulete si condimenteaz-o cu sare. Trage apoi carnea in unt topit si cand este aproape gata toarna sosul de smantana.
Lasa la cuptor cateva minute, dupa care parfumeaza cu verdeata tocata fin.
Pofta buna!
Sursa: