Pui cu sos de smântână

Delicios și foarte simplu de făcut, puiul cu smântână poate fi pe placul întregii familii.

 

Ingrediente

500 g piept de pui

300 g ciuperci

200 g smantana

300 ml lapte

1 legatura de patrunjel

1 lingurita cu faina

1 ceapa

50 g unt

sare

 

Mod de preparare

Taie ceapa julien si caleste-o in unt. Adauga un praf de sare si ciupercile curatate si taiate felii. Lasa pe foc pana scade aproape toata zeama pe care o lasa ciupercile.

 

Stinge apoi cu smantana si lapte. Adauga faina sau amidonul amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Lasa pe foc cel mult 2-3 minute.

 

 Separat, spala carnea, tai-o cubulete si condimenteaz-o cu sare. Trage apoi carnea in unt topit si cand este aproape gata toarna sosul de smantana.

 

 Lasa la cuptor cateva minute, dupa care parfumeaza cu verdeata tocata fin.

 

 

Pofta buna!