Frigărui cu piept de pui și legume
Ingrediente
piept de pui, taiat cubulete
2 dovlecei mici, taiati rondele
1 ardei gras rosu dulce, taiat bucati mai mici
8 ciuperci
Pentru sos
frunze proaspete de patrunjel, frunze de cori, oregano sau busuioc
3 catei de usturoi
3 linguri otet de mere sau otet de vin rosu
6 linguri de ulei de masline extravirgin
½ lingurita granule sare de mare
¼ lingurita fulgi de ardei rosu
Mod de preparare
Verdeata si usturoiul se toaca marunt intr-un procesor alimentar, se transfera intr-un bol si se combina cu ulei de masline, otet, sare de mare si fulgi de ardei rosu. Toate ingredientele se amesteca.
In sosul obtinut se adauga cubuletele de piept de pui, se acopera cu capac si se da la frigider pentru a se marina, timp de cateva ore sau peste noapte.
Se incinge un gratar sau o tigaie grill.
Dovleceii, ardeii si ciupercile se stropesc cu ulei de masline.
Pieptul de pui marinat si legumele se aranjeaza alternativ pe betele de frigarui. Se asezoneaza cu sare de mare si se gatesc pe toate partile, pana pieptul de pui este gata, aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte.
Frigaruiul este gata ;)
Savurati cu placere!