Dovlecei cu brânză și roșii cherry la cuptor
Ingrediente
2 dovlecei
300 g branza telemea
3-4 linguri cu urda
1-2 linguri cu smantana
2 oua
4-5 rosii cherry
marar
sare si piper
Mod de preparare
Spala dovleceii in coaja si taie-i in jumatate, pe lung. Scobeste-i cu ajutorul unei lingurite si da-i apoi intr-un clocot, cat sa-i oparesti. Lasa-i la scurs pe un gratar.
Da branza telemea pe razatoare, adauga urda si smantana si incorporeaza ouale batute. Sareaza, daca este cazul, presara piper proaspat macinat, marar tocat dupa gust.
Umple barcutele de dovlecei cu pasta de branza si marar, pune deasupra mozzarella (rasa sau felii) si cateva rosii cherry taiate in jumatate.
Da la cuptorul incins pentru 20-30 de minute sau pana capata o crusta apetisanta.
Serveste dovleceii calzi sau reci.
Pofta buna!






















