Dovlecei cu brânză și roșii cherry la cuptor

Dovleceii cu brânză și roșii cherry sunt ușor de pregătit și îi poți savura atât la prânz, cât și la cină.

Ingrediente

2 dovlecei

300 g branza telemea

3-4 linguri cu urda

1-2 linguri cu smantana

2 oua

4-5 rosii cherry

marar

sare si piper

 

Mod de preparare

 

   Spala dovleceii in coaja si taie-i in jumatate, pe lung. Scobeste-i cu ajutorul unei lingurite si da-i apoi intr-un clocot, cat sa-i oparesti. Lasa-i la scurs pe un gratar.

  Da branza telemea pe razatoare, adauga urda si smantana si incorporeaza ouale batute. Sareaza, daca este cazul, presara piper proaspat macinat, marar tocat dupa gust.

   Umple barcutele de dovlecei cu pasta de branza si marar, pune deasupra mozzarella (rasa sau felii) si cateva rosii cherry taiate in jumatate.

   Da la cuptorul incins pentru 20-30 de minute sau pana capata o crusta apetisanta.

 

Serveste dovleceii calzi sau reci.

 

Pofta buna!