Cartofii franțuzești, un preparat perfect de toamnă
Ingrediente
100g unt
1 kg cartofi
150 ml lapte
8 oua
200g smantana
200g cascaval
200g parmezan
sare si piper
nucsoara
Cum se prepara cartofii frantuzesti
Pune cartofii la fiert, in coaja. Dupa ce s-au fiert lasa-i sa se raceasca. Curata-i si taie-i felii. Asezoneaza-i cu sare dupa gust.
Intr-un bol bate doua oua crude, adauga laptele, smantana si asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Restul de 6 oua fierbe-le tari.
Unge un vas de yena cu unt, apoi asaza un strat de cartofi, un strat de felii de oua, jumatate din cantitatea de cascaval, apoi continua cu inca un strat de cartofi, restul de oua, cascavalul ramas iar la final ultimul strat de cartofi. Toarna apoi amestecul de lapte cu ou si presara deasupra parmezanul ras. Taie untul felii si asaza-l peste parmezan.
Coace totul tinp de 20-30 de minute sau pana cand compozitia se rumeneste.
Cum se servesc cartofii frantuzesti
Serveste cartofii calzi, alaturi de o lingura de smantana proaspata. Cartofii pot fi serviti si in loc de garnitura alaturi de o friptura.
Pofta buna!