Pulpe de pui cu orez oriental
Ingrediente
12 pulpe
250 g orez
400 g de ardei gras
150 ml lapte de cocos
1 ceapa
50 g caise uscate
50 g nuci
50 g de stafide
1 lingurita de bulion
1 lingură de suc de lamaie
1 lingurita piper
1 lingura de curry
ulei
sare
Mod de preparare
Amesteca bulionul cu sucul de lamaie, piperul si trei linguri de lapte de cocos. Spala copanele si unge-le cu acest sos. Da-le la rece pentru cel putin o ora.
Pune copanele intr-o tava de copt, stropeste-le cu putin ulei si da-le la cuptor. Dupa 15 minute, curata si taie in felii subtiri ardeii grasi si presara-i printre copane, adauga laptele de cocos si da din nou la cuptor pana ce carnea se rumeneste bine.
Incinge putin ulei si caleste nucile tocate, apoi adauga ceapa taiata cubulete si caleste in continuare. Pune orezul si condimenteaza cu sare si curry, adauga si fructele uscate taiate si vreo jumatate de litru de apa. Amesteca pana incepe sa clocoteasca, dupa care pune un capac si da pulpele de pui cu orez oriental la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!