Supă cu ciuperci

Supa cu ciuperci este delicată, aromată și foarte gustoasă. Este ideala în zilele răcoroase de toamnă.

 

Ingrediente

 1 ceapa

 2 morcovi

 1 pastarnac

 1 telina mica

 400 g ciuperci

 200 g cartofi

 1 lingura unt

 1/2 lingurita chimen

 boia dulce de ardei

 1 galbenus de ou

 sare

 patrunjel

 

Mod de preparare

Se curata zarzavatul pentru supa (ceapa, morcovul, pastarnacul si telina), se spala, se taie in bucati mari si se pune la fiert in 2,5 l de apa cu sare.

 

 Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se fierb in apa cu sare 10 minute. Se scurg bine de apa si se calesc in unt incins. Se condimenteaza cu sare, se adauga chimenul, boiaua si putina apa, apoi se lasa sa fiarba inabusit 20 – 25 de minute.

 

 Se strecoara supa de legume, se adauga cartofii taiati, ciupercile si se pune din nou la fiert. Se condimenteaza daca mai este necesar, se drege cu galbenus de ou, iar cand se serveste se presara patrunjel.

Pofta buna!