Supă cu ciuperci
Ingrediente
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
400 g ciuperci
200 g cartofi
1 lingura unt
1/2 lingurita chimen
boia dulce de ardei
1 galbenus de ou
sare
patrunjel
Mod de preparare
Se curata zarzavatul pentru supa (ceapa, morcovul, pastarnacul si telina), se spala, se taie in bucati mari si se pune la fiert in 2,5 l de apa cu sare.
Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se fierb in apa cu sare 10 minute. Se scurg bine de apa si se calesc in unt incins. Se condimenteaza cu sare, se adauga chimenul, boiaua si putina apa, apoi se lasa sa fiarba inabusit 20 – 25 de minute.
Se strecoara supa de legume, se adauga cartofii taiati, ciupercile si se pune din nou la fiert. Se condimenteaza daca mai este necesar, se drege cu galbenus de ou, iar cand se serveste se presara patrunjel.
Pofta buna!