Carne înăbușită cu smântână

O rețetă delicioasă de cărniță cu sos de smântână.

Ingrediente:

Carne de vită (sau porc) - 500 g

Ceapa - 2 buc

Smântână grasă - 150 g

Muștar picant - 1 lingură

Făină - 1 lingură

Apă fierbinte (sau bulion) - 1 cană

Sare după gust

Piper negru măcinat - după gust

Boia de ardei - după gust

Ulei vegetal - după gust

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se usucă, se taie fâșii. Curățați ceapa și tăiați-o în jumătăți de rondele.

Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie adâncă și se prăjește carnea până se rumenește. Adăugă ceapa la carne. Prăjește totul împreună puțin. Adăugă făina, amestecă repede, toarnă 1 pahar cu apă (bulion) fierbinte, reduc focul și fierbe carnea sub capac timp de 40-50 de minute.

Apoi se adaugă sare și condimente.

Amestecă smântâna cu muștar și adaugă la carne. Amestecă totul și înăbușă la foc mic până e gata, aproximativ 30 de minute.

 

Poftă mare!