Carne înăbușită cu smântână
Ingrediente:
Carne de vită (sau porc) - 500 g
Ceapa - 2 buc
Smântână grasă - 150 g
Muștar picant - 1 lingură
Făină - 1 lingură
Apă fierbinte (sau bulion) - 1 cană
Sare după gust
Piper negru măcinat - după gust
Boia de ardei - după gust
Ulei vegetal - după gust
Mod de preparare:
Se spală carnea, se usucă, se taie fâșii. Curățați ceapa și tăiați-o în jumătăți de rondele.
Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie adâncă și se prăjește carnea până se rumenește. Adăugă ceapa la carne. Prăjește totul împreună puțin. Adăugă făina, amestecă repede, toarnă 1 pahar cu apă (bulion) fierbinte, reduc focul și fierbe carnea sub capac timp de 40-50 de minute.
Apoi se adaugă sare și condimente.
Amestecă smântâna cu muștar și adaugă la carne. Amestecă totul și înăbușă la foc mic până e gata, aproximativ 30 de minute.