Cartofi franțuzești cu carne la cuptor
Ingrediente
6-8 cartofi medii
400 g fileu de porc (se poate folosi si pieptul de pui)
4 rosii medii
1 ou
2 linguri de smantana
1 lingura de maioneza
200 g de cascaval
sare si piper
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper.

Carnita se taie felii nu prea mari si se bate cu ciocanul. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Rosiile se taie rondele, iar cascavalul se da pe razatoare.

Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se pun cartofii, deasupra se aranjeaza carnea batuta, apoi un strat de cartofi si rosii.

Intr-un bol se amesteca oul cu smantana si maioneza, se asezoneaza cu sare si piper. Amestecul obtinut se toarna peste ingrediente. La final, se presara cascavalul.

Se da la cuptor pentru 30-40 de minute, la temperatura de 180 grade C.

Pofta buna de la Oxana!









