Pilaf cu legume și carne

Pufos, gustos și hrănitor - rețeta perfectă pentru cina.

 

Ingrediente

1,5 kg de carne de miel, de porc sau de vita

1 kg de orez

3 morcovi

3 cepe

1 lingura de chimion

1 lingura de barbaris

½ lingura de curcuma

1 capatana de usturoi

ardei rosu

sare si piper negru

ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare

Ceapa se taie in fasii, carnea in bucati mici, iar morcovii se taie cubulete.

 Intr-o cantitate mare de ulei (circa 150 ml) se prajeste ceapa pana se rumeneste.

Se adauga carnea si se prajeste, apoi morcovii se gatesc timp de 5-7 minute ( fara capac).

Se adauga chimenul, barbarisul, curcuma, sare, piper si se amesteca.

Se toarna apa astfel incat sa acopere carnea. Cratita se acopera, se lasa sa fiarba timp de 35-40 minute la foc mediu.

 

Intre timp, orezul se spala de 5-6 ori in apa rece, se adauga in cratita si se niveleaza.

Atentie nu se amesteca!

Cu grija se toarna apa fierbinte sau calda, astfel incat sa se acopere orezul de 2 cm.

Orezul se asezoneaza cu un pic de sare, se acopera si se gateste, pana cand absoarbe toata apa.

In mijlocul orezului se adanceste o capatana de usturoi, iar cu ajutorul unei linguri se formeaza cateva gauri pentru aburi ( orezul si carnea nu se amesteca).

Se acopera cu capac si se mai gateste aproximativ 20-25 de minute.

La final, orezul se amesteca cu grija si se aranjeaza pe un platou de servit.

 

Savurati cu placere!