Cannelloni umpluți cu roșii, spanac și ricotta

Dacă vrei să mai diversifici meniul, încearcă această rețetă. Se pregătește foarte simplu și vei reuși să-ți surprinzi familia cu ceva nou și gustos.

Ingrediente

14-20 buc. cannelloni

500g ricotta

100 g spanac

150 g rosii

200 g cascaval

sare si piper

 

Pentru sos bechamel

1 litru de lapte

100 g faina

100 g unt

sare si piper

Mod de preparare

Cum se prepara sosul bechamel:

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Treptat se adauga laptele, se condimenteaza cu sare si piper, si se tine pe foc pana se ingroasa.
 


Pregatim umplutura:

Rosiile se toaca fin ( sucul se scurge ), spanacul se taie mai marunt, iar ricotta se faramiteaza.

Toate ingredientele se adauga intr-un bol, se condimenteaza cu sare si piper, si se amesteca.

Fiecare cannelloni se umple cu amestecul obtinut.

Se aranjeaza intr-un vas termorezistent, iar deasupra se toarna sosul bechamel. Vasul se da la cuptor la temperatutra de 180 de grade C, timp de 30-35 minute.

Cascavalul se da pe razatoare medie si peste 30 de minute se presara deasupra.

Vasul se mai tine in cuptor 10 – 15 minute, pana se topeste cascavalul.

Savurati cu placere!