Baiț de pui

Rețeta perfectă de baiț poate reprezenta secretul multor mămici atunci când vine vorba de transformarea cărnii de pui într-un deliciu culinar pe care se bat cei mici.

Ingrediente:

File de piept de pui – 500 g

Ou - 1 buc

Făină - ½ cană

Ierburi provensale - 1 linguriță

Piper Cayenne - ¼ linguriță

Boia de ardei dulce - ¼ linguriță

Pudră de usturoi - ½ linguriță

Piper roșu - ¼ linguriță

Sare - ¼ linguriță

Ardei chili - ¼ linguriță

Cașcaval dur ras - 1 lingură

 

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 200-210°C.

2. Amestecați făina și toate condimentele într-un bol.

3. În alt bol, bateți oul. Puteți adăuga puțină apă (o linguriță).

4. Tăiați puiul în bucăți mici (o mușcătură).

5. Înmuiați bucățile de pui în ou, apoi în amestecul de condimente.

6. Așezați puiul pane pe o tavă cu foi de copt unse cu ulei.

7. Coaceți puiul 25-30 de minute: jumătate din timp pe o parte, cealaltă jumătate pe cealaltă.

 

Poftă bună!