Baiț de pui
Rețeta perfectă de baiț poate reprezenta secretul multor mămici atunci când vine vorba de transformarea cărnii de pui într-un deliciu culinar pe care se bat cei mici.
Ingrediente:
File de piept de pui – 500 g
Ou - 1 buc
Făină - ½ cană
Ierburi provensale - 1 linguriță
Piper Cayenne - ¼ linguriță
Boia de ardei dulce - ¼ linguriță
Pudră de usturoi - ½ linguriță
Piper roșu - ¼ linguriță
Sare - ¼ linguriță
Ardei chili - ¼ linguriță
Cașcaval dur ras - 1 lingură
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 200-210°C.
2. Amestecați făina și toate condimentele într-un bol.
3. În alt bol, bateți oul. Puteți adăuga puțină apă (o linguriță).
4. Tăiați puiul în bucăți mici (o mușcătură).
5. Înmuiați bucățile de pui în ou, apoi în amestecul de condimente.
6. Așezați puiul pane pe o tavă cu foi de copt unse cu ulei.
7. Coaceți puiul 25-30 de minute: jumătate din timp pe o parte, cealaltă jumătate pe cealaltă.