Tarta cu piersici si migdale
Ingrediente
pentru aluat (ingrediente pentru 2 tarte)
4 cani de faina
1 lingura de zahar
3 linguri de sare
1 ou mare, usor batut
1 lingurita otet alb
1/2 cana de gheata
1 1/2 cani de unt rece, taiat in bucati
1/3 cana migdale feliate + zahar suplimentar pentru stropire
pentru periere: 1 ou + cateva picaturi de apa
pentru umplutura
4 piersici mari, taiati in felii
2 linguri de ghimbir proaspat ras
1 1/2 linguri de amidon de porumb
1 1/2 linguri de zahar
1/4 lingurita ghimbir
1/4 lingurita de sare
pentru ornat
frunze de menta proaspata
Mod de preparare
Cum se face aluatul
Intr-un mixer se amesteca faina, zaharul si sarea. Apoi, se adauga bucatile de unt, se amesteca pana se formeaza faramituri mici, groase. Se adauga oul batut si se pulseaza de cateva ori, pana aluatul capata o masa omogena.
Aluatul obtinut este suficient pentru 2 tarte, se imparte in doua, se inveleste si se pune in frigider pentru 30 minute
Cuptorul se incalzeste la 200 grade C.
Cum se prepara umplutura
Piersicile se feliaza fasii subtiri.
Se pun intr-un castron si se amesteca cu ghimbir ras, amidon de porumb, zahar si sare, se scutura putin si se lasa sa stea timp de 10 minute.
O bucata de aluat (cealalta bucata se poate pastra in frigider timp de o saptamana sau poate fi congelata) se intinde cu sucitorul si se aranjeaza pe o tava tapetata cu foaie de copt. Se pune umplutura pe centrul aluatului, iar marginile se pun deasupra.
Aluatul se unge cu ou batut si se presara cu migdale.
Tarta se da la cuptor pentru 40-45 de minute.
Se decoreaza cu frunze de menta.
Savurati cu placere!