Plăcintă cu mere

Această plăcintă poate fi coaptă și în tavă rotundă și ornată frumos, cu fâșii din aluat. Se poate servi atât simplu, cu zahar pudră , cât și cu înghețată și sos de ciocolată.

 

Ingrediente

foi sau aluat pentru plăcintă

2 kilograme mere

20 grame margarină sau unt

300 grame zahăr

scorțișoară

 

Cum se prepară plăcinta cu mere

 

Spală merele și dă-le pe răzătoare. Amestecă-le cu zahăr și scorțișoară. Înainte de a pune compoziția în tavă, scurge bine merele de zeama pe care au lăsat-o. Între timp, unge tava de copt cu margarina și tapeteaz-o cu puțină făină. Întinde prima foaie de plăcintă în tavă. Întinde compozitia de mere pe toată suprafața tăvii. Pune și cea de-a doua foaie de plăcintă.

 

Lasă compoziția câteva minute să mai crească apoi dă-o la cuptor. Pentru un aspect frumos, poți unge foaia de plăcintă de deasupra cu puțină margarină peste care sa presari zahăr. Lasă placinta la cuptor timp de 40 - 50 de minute. Când este gata, scoate tava de la cuptor și lasă plăcinta să se răcească înainte de a o porționa.