Plăcintă cu mere - un desert raw-vegan, gata în 5 minute
Ingrediente
2 mere (tăiate cubulețe)
¾ cană nuci neprăjite
¾ cană curmale
½ cană fulgi de nucă de cocos
¼ linguriță sare
¼ cană coacăze proaspete (se pot înlocui cu coacăze uscate dacă nu găsești proaspete)
esența de vanilie (după gust)
scorțișoară (opțional)
Mod de preparare
Adaugă nucile în robotul de bucătărie și mixeaza-le până obții o făină fină. Adaugă curmalele și continuă să mixezi până când acestea se mărunțesc foarte bine. Adaugă apoi restul ingredientelor și mixează totul timp de 30 de secunde.
Răstoarnă conținutul într-o tavă de tort cu fund detașabil, apasă cu putere, cu ajutorul mâinii, pentru ca plăcinta să nu aibă bule de aer și să fie fermă.
Învelește-o cu folie alimentară și las-o la congelator minim 5 ore înainte de a o servi.
Cum se servește plăcinta cu mere raw-vegan
Servește plăcinta cu mere alături de un pahar de limonadă cu merișoare.






















