Special pentru Craciun: prajitura cu mere aromate
Ingrediente
4 mere
3 oua
1 cana de unt fara sare
1 cana de zahar
1 cana de faina alba
esenta de vanilie
4 linguri de miere
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 ceasca migdale pisate
Cum se prepara
Ai nevoie de un bol mare in care sa poti amesteca lejer ingredientele. Intai freaca bine untul cu zaharul pana devine o spuma. Adauga apoi esenta de vanilie si ouale si amesteca. Cand s-au omogenizat, adauga in ploaie faina in care ai amestecat bicarbonatul, migdalele pisate si mierea, si amesteca usor pana se incorporeaza, iar aluatul devine uniform.
Curata doua mere si taie-le cubulete mici. Cand ai terminat, adauga-le in aluat si amesteca bine.
Ai nevoie de o tava rotunda sau de o forma pentru tort pe care e bine sa o ungi cu unt si sa o tapetezi cu faina. Toarna amestecul in tava pana ce se distribuie uniform. Asaza deasupra felii de mar taiate subtire si pudreaza scortisoara.
Incinge cuptorul la 180 de grade Celius si lasa tava aproximativ 30 de minute, fara sa deschizi.
Cum se serveste prajitura cu mere
Aceasta delicioasa prajitura cu mere este un desert perfect pentru masa de Craciun. Tai-o felii si serveste-o simplu alaturi de o cana cu vin fiert.