Chec cu lamaie si afine, un deliciu de vara
Ingrediente
80 g unt, topit
200 g zahar
3 linguri suc de lamaie proaspat stors
2 oua
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
120 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
1/2 cana nuci praijite, tocate marunt
1 cana afine proaspete
Pentru glazura:
2 linguri suc de lamaie proaspat
50 g zahar
Cum se prepara checul cu lamaie si afine
Preincalzeste cuptorul la 175oC. Unge cu unt sau tapeteaza cu hartie de copt o tava.
Intr-un bol adauga untul si zaharul, si mixeaza pana obtii o spuma. Incorporeaza apoi zeama de lamaie si ouale.
Intr-un alt bol adauga faina, sarea si praful de copt. Amesteca bine. Adauga compozitia de faina treptat, peste cea lichidă. Alterneaza cu lapte. La final, incorporeaza coaja de lamaie si nucile.
Adauga afinele si amesteca usor cu o lingura pentru a nu le strivi. Adauga aluatul in tava si coace checul timp de 60-70 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata din acesta.
Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca timp de 10-15 minute.
Intre timp, prepara glazura amestecand zaharul cu zeama de lamaie intr-un bol incapator. Amesteca bine cu ajutorul unei furculite pana obtii o compozitie omogena.
Scoate checul din tava si adauga glazura peste acesta.
Cum se serveste checul cu lamaie si afine
Serveste checul cu lamaie si afine alaturi de o cana de cafea, ceai sau suc.