Prajitura de vara cu visine
Ingrediente
400g visine
130g faina
240ml lapte
150g zahar
4 oua
50g unt
coaja rasa de la o portocala
esenta de vanilie
scortisoara (optional)
½ lingurita sare
Cum se prepara
Spala bine visinele si indeparteaza-le coditele si samburii.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180oC.
Topeste untul si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, sarea si zaharul. Amesteca bine pana se topeste zaharul apoi adauga treptat faina. Incorporeaza untul topit, laptele, coaja de portocala si esenta de vanilie. Daca doresti adauga si scortisoara dupa gust.
Asaza visinele in tava apoi toarna compozitia obtinuta peste ele. Coace prajitura timp de 40-45 de minute. Prajitura se va umfla in timpul coacerii insa isi va reduce semnificativ volumul dupa ce este scoasa din cuptor.
Cum se serveste clafoutis cu visine
Clafoutis cu visine poate fi servita atat calda cat si rece. Merge de minune alaturi de o cupa de inghetata sau o limonada rece.