Prajitura de vara cu visine

Clafoutis este o prajitura simpla si usor de preparat. Este o prajitura racoritoare, perfecta pentru lunile calduroase de vara.

 

Ingrediente

400g visine

130g faina

240ml lapte

150g zahar

4 oua

50g unt

coaja rasa de la o portocala

esenta de vanilie

scortisoara (optional)

½ lingurita sare

 

Cum se prepara

 

Spala bine visinele si indeparteaza-le coditele si samburii.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180oC.

Topeste untul si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, sarea si zaharul. Amesteca bine pana se topeste zaharul apoi adauga treptat faina. Incorporeaza untul topit, laptele, coaja de portocala si esenta de vanilie. Daca doresti adauga si scortisoara dupa gust.

Asaza visinele in tava apoi toarna compozitia obtinuta peste ele. Coace prajitura timp de 40-45 de minute. Prajitura se va umfla in timpul coacerii insa isi va reduce semnificativ volumul dupa ce este scoasa din cuptor.

 

Cum se serveste clafoutis cu visine

Clafoutis cu visine poate fi servita atat calda cat si rece. Merge de minune alaturi de o cupa de inghetata sau o limonada rece.