Martha Stewart te învață să prepari tartă cu lămâie și bezea
Tarta cu lamaie si bezea
Ingrediente:
Pentru crusta:
4 albusuri
1 lingura apa rece
1 praf de sare
1/4 lingurita suc de lamaie
1 cana de zahar
Pentru umplutura:
8 galbenusuri
1 cana zahar
1 lingura + lingurita coaja rasa de lamaie
1/4 cana + 2 linguri zeama de lamaie
Pentru topping:
1 cana de smantana pentru frisca
1 lingura zahar
coaja de lamaie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o forma de tarta cu unt.
Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.
Bate smantana cu zaharul intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider.
Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga zaharul, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.
Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.
Cine este Martha Stewart?
Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).