Tartă delicioasă cu mere și cremă
Ingrediente
Pentru aluat:
1 ou
100 g unt
50-80 g zahar
2 lingurite praf de copt
200-250 g faina
Pentru crema:
200 g de lapte condensat
200 ml smantana 33-35%
150 g branza de vaci
50 gr zahar
Pentru umplutura:
500 g mere
Mod de preparare:
Initial se pregateste aluatul.
Untul se bate bine cu zaharul, apoi se adauga oul, se amesteca, se adauga praful de copt si faina, se framanta pana obtinem un aluat.
Tava de copt (diametru de 29 cm) se unge cu unt, se aranjeaza aluatul si se da la cuptor timp de 5-7 minute.
Intre timp, merele se curata de coaja, seminte, apoi se taie lamele subtiri.
Cum se prepara crema:
Frisca se bate cu zaharul, se adauga laptele condensat, se amesteca, apoi se adauga si crema de branza, se amesteca.
Peste aluat se aranjeaza merele si se toarna crema.
Tava se da la cuptor timp de 25-30 de minute, la temperatura de 180 de grade C.
Tarta este gata :)
Pofta buna!