Placintă cu lime
Ingrediente
400 ml de lapte condensat
4 galbenusuri de ou
3 lingurite de coaja rasa de lime
50 ml de zeama proaspata de lime
200 g de biscuiti digestivi
1/2 pachet de unt
Mod de preparare
Amesteca biscuitii zdrobiti cu untul pana cand obtii o pasta omogena. Intinde-o uniform intr-o tava rotunda si coace crusta timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Bate ouale intr-un bol si incorporeaza laptele condensat, zeama de lime si doua lingurite de coaja de lime. Toarna amestecul peste crusta racita si pune placinta la copt timp de 15-20 de minute, la aceeasi temperatura de 180 de grade. Presara coaja de lime ramasa peste prajitura si las-o la racit cateva ore.
Acest desert acrisor este extrem de sanatos tocmai pentru ca nu contine zahar. Daca vrei sa-i imbogatesti aroma, il poti servi cu cativa fulgi de migdale presarati pe deasupra si cu doua frunzulite de menta proaspata, de decor.