Desert cu mere

Pregătește o rețetă simplă și delicioasă de desert cu mere și scorțișoară.

 

Ingrediente

400 g aluat foitaj

1 kg mere 

100 g zahar brun

2-3 bete de scortisoara

1 lingurita cu unt

1 ou

 

Mod de preparare

 

Spala merele si curata-le de seminte, apoi taie-le in cubulete.

 

Pune-le intr-o tigaie inalta in care ai incins untul si pune zaharul si betele de scortisoara deasupra. Amesteca pana fructele se patrund si zaharul s-a caramelizat.

 

Taie aluatul dezghetat in noua parti egale. Pune pe mijlocul fiecarui patrat una-doua linguri cu compozitia de mere si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

 

Unge marginile aluatului cu ou batut, presara zahar deasupra (optional), si da la cuptor 12-15 minute la foc potrivit. 

 

Serveste desertul rapid cu mere caldut, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.

 

Pofta buna!