Chec cu nuci, ciocolată și mac
Ingrediente
150 g unt
150 g zahar
4 oua
30 g mac
50 g de nuci
50 g ciocolata
2 lingurite praf de copt
250-300 g de faina
Mod de preparare
Ciocolata se taie cuburi mici.
Nucile se maruntesc.
Untul si zaharul se bat bine, apoi se adauga ouale si se amesteca.
La final, se adauga praful de copt si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale.
In primul bol se adauga bucatile de ciocolata, in al doilea se pun nucile, iar in al treilea se presara firele de mac.
Intr-o forma de copt, unsa cu unt, se pune primul strat de aluat cu ciocolata, deasupra se intinde stratul de aluat cu nuci, ultimul strat este aluatul cu mac.
Straturile de aluat nu se amesteca!
Se da la cuptor timp de aproximativ 1 ora, la temperatura de 180 grade C.
Optional, checul se poate decora cu glazura, nuci sau ciocolata.






















