Salată cu pere, nuci și brânză Roquefort
Ingrediente
2 lingurite mustar dulce, 50 ml otet, 80ml ulei masline, 50g zahar, 2 fire ceapa verde, 50g nuca (miez intreg), 1 avocado, 150g branza Roquefort, 3 pere, 1 salata verde, sare, piper
Metoda de preparare
Intr-o tigaie pune la incins, la foc mediu, un sfert din cantitatea de zahar impreuna cu nucile. Amesteca pana cand zaharul se topeste si caramelizeaza nucile.
Toarna amestecul din tigaie pe o foaie cerata sau pe o foaie de copt. Lasa-l sa se intareasca si apoi rupe-l in bucati.
Pregateste dressing-ul din otet, ulei, o lingurita si jumatate de zahar, mustar, sare si piper.
Intr-un bol amesteca frunzele de salata rupte in bucati mici, perele curatate si taiate cubulete, branza Roquefort taiata cubulete, avocado taiat in cubulete, ceapa verde taiata marunt.
Toarna deasupra dressing-ul si presara nuci caramelizate.