Prăjitură franțuzească cu pere
Ingrediente
3-4 pere bine coapte
250 g unt la temperatura camerei
coajă de la o lămaie
250 g zahăr
¼ linguriță extract de vanilie
4 ouă (la temperatura camerei)
250 g făină
1 plic praf de copt
un praf de sare
1 linguriță de unt pentru uns tava
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul la 180 C și unge o tava de aproximativ 24 cm cu unt.
Curăță perele de coajă și de sâmburi, apoi taie-le felii.
Într-un bol încăpător amestecă făina cu sarea și praful de copt.
Într-un bol de mixer adaugă untul și zahărul și amestecă-le bine până obții o compoziție spumoasă. Peste unt, adaugă ouăle pe rând, amestecând foarte bine. Incorporează apoi vanilia și coaja de lămâie.
Adaugă apoi amestecul de făină în compoziția de mai sus și amestecă până se încorporează.
Toarnă jumătate din compoziție în tavă și nivelează bine. Adaugă deasupra perele tăiate felii și completează cu restul aluatului.
Coace prăjitura timp de 60 minute. Pentru a vedea dacă este coaptă, întrodu o scobitoare în aceasta. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că prăjitura este coaptă. În schimb, dacă pe scobitoare observi urme de coca înseamă ca aceasta mai trebuie coaptă. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repetă testul scobitoarei.
Cum se servește prăjitura franțuzească cu pere
După ce s-a răcit complet presară deasupra prăjiturii zahăr pudră. O poți servi ca atare sau alături de o cupă de înghețată.