Chec cu mere și nuci
Ingrediente
90 ml lapte
60 g făină
100 g zahăr
3 ouă
1linguriță praf de copt
2 linguri de ulei
2 linguri de unt topit
1 lingură de coniac
4 mere
3 linguri nuci
Mod de preparare
Se bat bine 2 ouă cu 100 g de zahăr. Se adaugă 60 g de făină și 1 linguriță de praf de copt, apoi 90 ml de lapte, 2 linguri de ulei și 1 lingură de coniac. Se amestecă cu grijă.
Merele se taie felii subțiri și se adaugă în aluatul obținut.
În forma de copt, unsă cu unt, se toarnă aluatul. Checul se coace în cuptor timp de 30 minute, la temperatura de 200 C.
Într-un bol se combină 1 ou, 80g de zahăr și 2 linguri de unt topit. Amestecul obținut se toarnă peste checul copt, deasupra se aranjează nucile. Checul se mai dă la cuptor pentru încă 15 minute.
Poftă mare!