Tiramisu cu vișine și ciocolată la pahar
Ingrediente
2 ouă sau 9-10 de prepeliță
50 g zahăr
250 g brânză mascarpone
150 g pișcoturi
200 ml de cafea
200 g vișine fără sâmburi
50-100 g de ciocolată
Mod de preparare
Albușurile se separă de gălbenușuri.
Într-un bol, gălbenușurile și zahărul se bat bine, apoi se adaugă brânză mascarpone și se amestecă până la omogenizare.
Albușurile se mixează spuma tare,
se adaugă peste compoziția din bol și se amestecă ușor cu o spatula, cu mișcări de sus în jos.
Într-un pahar de servit se aranjează un strat de cremă, deasupra se pun vișinele și
pișcoturile trecute prin cafea ( opțional, în cafea se poate adăuga vin, rom, lichior, brandy sau coniac ).
Ultimul strat va fi de cremă.
Se decorează cu ciocolată răzuită și frunze de mentă.
Se dă la rece pentru 5-6 ore.
Serviți cu plăcere!


























