Tiramisu cu vișine și ciocolată la pahar

Este un desert spectaculos, ușor și foarte elegant.

 

Ingrediente

2 ouă sau 9-10 de prepeliță

50 g zahăr

250 g brânză mascarpone

150 g pișcoturi

200 ml de cafea

200 g vișine fără sâmburi

50-100 g de ciocolată

 

Mod de preparare

Albușurile se separă de gălbenușuri.

Într-un bol, gălbenușurile și zahărul se bat bine, apoi se adaugă brânză mascarpone și se amestecă până la omogenizare.

Albușurile se mixează spuma tare,

se adaugă peste compoziția din bol și se amestecă ușor cu o spatula, cu mișcări de sus în jos.

Într-un pahar de servit se aranjează un strat de cremă, deasupra se pun vișinele și

pișcoturile trecute prin cafea ( opțional, în cafea se poate adăuga vin, rom, lichior, brandy sau coniac ).

Ultimul strat va fi de cremă.

Se decorează cu ciocolată răzuită și frunze de mentă.

 

Se dă la rece pentru 5-6 ore.

Serviți cu plăcere!