Cum să faci cele mai bune tarte, prăjituri și torturi. 5 reguli de respectat
1. Folosește ingrediente la temperatura camerei
Ai observat probabil că foarte multe rețete cer ca untul, ouăle și laptele să fie la temperatura camerei. Este un pas pe care nu trebuie să-l ignori. Baza multora dintre ele o reprezintă amestecul de unt cu zahăr, iar dacă untul este tare, este foarte greu să-l modelezi.
La fel de important ca ingredientele să fie la temperatura camerei este ca acestea să fie la aceeași temperatură. Amestecă-le pe cele reci cu reci și pe cele fierbinți cu fierbinți. Dacă nu respecți această regulă, e foarte posibil să nu obții textura dorită care-ți face desertul să fie spectaculos.
2. Pregătește corect tăvile
Ca să eviți un dezastru în bucătărie, dar și ca să obții cele mai bune rezultate, unge bine tăvile și tapează-le cu făina. E important să faci asta în fiecare coltisor.
3. Cântărește ingredientele
Când vine vorba de copt, nu e recomandat să pui ingrediente “după ochi”. Ca să eviți erorile de la bun început, cântărește-le și respectă-le cu sfințenie. Investește într-un cântar de bucătărie, te va scuti de multe dezastre.
4. Folosește sare
Chiar dacă gătești preparate dulci, sarea este un ingredient care nu trebuie să lipsească. Un vârf de cuțit nu sărează deserturile, ci le schimbă gustul în bine și potentează aroma altor ingrediente,
5. Lasă-le să se răcească
Este o regulă greu de respectat, știm. Însă dacă le lași să se răcească după ce le scoți de la cuptor, vor avea textura corectă și vor fi mai ușor de manipulat. Așa că, dacă vrei o felie de plăcintă porționată impecabil, las-o să stea ceva timp înainte.






















