Cum se prepara ceaiul de ghimbir

Ceaiul preparat din ghimbir este remediul perfect impotriva racelii, dar ajuta si pentru o mai buna circulatie a sangelui.

Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru si magneziu, vitaminele B6, C si D, precum si uleiuri esentiale cu multiple proprietati benefice, cum estegingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, actioneaza ca tonic general si inlatura oboseala, si toxinele accumulate in organism.

Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii.

 

Ceai de ghimbir - Mod de preparare

Este foarte important sa se consume radacina proaspata de ghimbir, nu pliculetele cu prafuri destul de incerte ca origine. Gasesti in supermarket astfel de buchetele de ghimbir, care nu sunt scumpe si nici nu se oxideaza foarte repede.

Preparare:

se ia o bucata de radacina (aproximativ 5 cm), se spala bine sub jet de apa rece, se da prin razatoare. Se pune la fiert un litru de apa si cand fierbe apa se adauga ghimbirul razuit. Se lasa sa fiarba timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute, dupa care se strecoara si se consuma in functie de necesitati.

Ceaiul de ghimbir se consuma indulcit cu miere, cu adaos de suc de lamaie sau cu menta, are un gust iute, dar foarte placut papilelor gustative.

Savurati cu placere!