Cate ouă ai voie să mănânci pe săptămâna? Ce recomandă specialiștii.

Dimineața este simplu să pregătim o omletă consistentă, în special pentru ca ouăle sunt atât de simplu de preparat. Seara, rapid doua ochiuri, iar în salata de la prânz nu strică un ou fiert. Când depășim însă limita?

 

Importanta sursa de proteine, dar in acelasi timp cu un continut ridicat de colesterol, ouale raman in topul preferintelor pentru noi. V-ati intrebat vreodata cate putem manca pe saptamana sau ce se intampla daca le consumam in mod excesiv? Asadar, trebuie sa luam in calcul cateva aspecte importante.

 

Astfel, medicii spun ca, daca nu aveti probleme cu colesterolul, puteti consuma intre patru si sase oua pe saptamana. Cei care sufera de diabet, au colesterolul ridicat sau prezinta diferite afectiuni ale inimii, au voie sa consume doar doua oua pe saptamana. 

 

Indiferent de categoria in care va incadrati, exista cateva reguli simple pe care ar trebui sa le respectati:

 

1. Atentie la combinatiile de alimente! 

In cazul in care mancam doua oua pe zi si depasim consumul maxim de colesterol, putem renunta la alte delicii culinare preparate cu unt, carne rosie sau branza. 

 

2. Evitati prajirea!

De asemenea, modul in care le pregatim este un alt aspect ce nu trebuie neglijat. Trebuie preparate corect si este recomandat sa evitam prajirea lor. Ouale fierte se pot alatura rosiilor sau castravetilor pentru un mic-dejun rapid si sanatos. In cazul in care totusi alegeti sa le prajiti, nu folositi mai mult de o lingura - doua de ulei la prepararea lor. Daca va place galbenusul moale, puteti sa fierbeti oul spart intr-o folie alimentara pana ajunge la consistenta dorita. 

 

3. Albusul, mai bun decat galbenusul

Daca va limitati la albusuri, puteti consuma cate doriti, deoarece colesterolul se afla in galbenusuri. Indiferent ca alegeti sa le folositi in prajituri, la micul dejun sau pentru o omleta rapida si gustoasa, ouale trebuie consumate responsabil.