Se topește în gură! Sandviș Caprese
Ingrediente
2 felii de pâine proaspătă
mozzarella, tăiată felii
4-6 felii de roșii, tăiate felii
frunze de busuioc, tocate mărunt
piper negru proaspăt măcinat, după gust
2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin sau 1 lingură de unt
1/2 cățel de usturoi, pentru pâine
Mod de preparare
Pe o felie de pâine se aranjează rondelele de mozzarella, iar deasupra se pun feliile de roșii.
Se presară cu busuioc tocat mărunt, se asezonează cu piper negru proaspăt măcinat și se acoperă cu cealaltă felie de pâine.
Într-o tigaie se încinge 1 lingură de ulei de măsline sau unt. Sandvișul se rumenește la foc mediu ( la foc mare riști să arzi pâinea și să nu topești brânza ).
Dacă în loc de ulei folosești unt, atunci și feliile de pâine, înainte de a fi puse în tigaie trebuie unse cu unt.
Când feliile de pâine sunt rumenite, se freacă cu usturoi.
Savurați cu plăcere!