Rondele de vânătă în crustă de pesmet
Un aperitiv inedit, foarte savuros și de casă. Nu necesită multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.
Ingrediente
2-3 vinete
1 ou
5 linguri de pesmeti
2 linguri ierburi uscate ( oregano si busuioc)
sare
ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Vintele se spala si se taie rondele de 1 cm grosime. Se presara cu sare si se lasa timp de 30 de minute, apoi se spala in apa rece.
Intr-o farfurie se combina 5 linguri de pesmeti maruntiti cu un mix de ierburi uscate.
Intr-un bol se bat 3 oua si se asezoneaza cu sare.
Rondelele de vanata se tavalesc prin ou, apoi prin amestecul de pesmeti si ierburi.
Se prajesc pe ambele parti, intr-o tigaie incinsa cu ulei, pana se rumenesc ( aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte ).
Savurati cu placere!
Sursa foto: