Focaccia cu roșii, rucola și mozzarella
Ingrediente
500 g rosii
1 cutie cu rucola
200 g mozarella
pentru focaccia:
500 g faina
250 ml apa calduta
1 pliculet cu drojdie
4 linguri cu ulei de masline
1 lingurita cu zahar
½ lingurita cu sare de mare
pentru uns:
3 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu apa
busuioc (sau oregano)
Mod de preparare
Pentru aluatul de focaccia, amesteca apa cu drojdia si zaharul, iar cand s-a dizolvat acesta din urma adauga uleiul si sarea.
Toarna amestecul peste faina cernuta si amesteca. Framanta cateva minute, pana aluatul de focaccia a devenit moale si nelipicios. Unge-l cu ulei de masline si asaza-l in tava de copt unsa foarte bine si ea cu ulei de masline.
Lasa aluatul de focaccia la crescut 30 de minute, apoi intoarce-l si pe partea cealalta si mai lasa la dospit 20 de minute.
Cu mainile unse cu ulei de masline, intinde aluatul de focaccia in tava. Apasa din loc in loc cu degetul mare pentru a forma adancituri.
Amesteca ingredientele pentru uns si unge aluatul de focaccia din belsug. Da tava la cuptorul bine incins si lasa 30 de minute sau pana focaccia s-a rumenit.
Scoate din cuptor, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa-o jumatate de ora se racoreasca.
Taie focaccia in bucati potrivite si serveste-le cu rosii taiate, frunze de rucola si bucati de mozarella.
Stropeste cu putin ulei de masline si serveste.
Pofta buna!