Quiche cu roșii, busuioc și parmezan

Quiche este o specialitate franțuzească asemănătoare unei plăcinte, care se face la cuptor. Quiche are la baza un aluat cu ouă și smântână, la care se adaugă diverse ingrediente pentru umplutură.

 

Ingrediente

aluat

300 grame rosii cherry

ulei de masline

50 grame parmezan ras

2 oua

300 ml smantana

busuioc proaspat

 

Mod de preparare

 

Intr-o tava rotunda intinde aluatul si da la rece pentru 30 de minute.

 

Incinge cuptorul la 200 de grade.

 

Intr-o cratita incinge uleiul de masline si adauga rosiile. Asezoneaza cu sare si piper. Da cratita la cuptor pentru 10 minute.

 

Intr-un bol bate bine ouale. Adauga treptat smantana si busuiocul tocat. Asezoneaza cu sare si piper.

 

In tava cu aluat adauga parmezanul ras, rosiile si amestecul cu smantana si oua.

 

Da tava la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

Vezi mai jos si alte retete delicioase din care te-ai putea inspira:

 

1. Quiche cu carnita si ciuperci!

 

 

2. Quiche cu inima de vita

 

 

3. Quiche cu branza si dovlecel