Frittata cu parmezan

O rețetă delicioasă ce poate fi preparată atât pentru micul dejun, cât și pentru o cină ușoară, sau pentru pachetul de serviciu, deoarece poate fi servită atât rece cât și caldă.

Ingrediente

1 buchet frunze de sfecla

2 linguri ulei de masline extra-virgin

1 ceapa medie, taiata in felii subtiri

4 catei de usturoi, tocat

8 oua

1 pumn de parmezan ras

¼ cana lapte sau apa

sare de mare si piper proaspat macinat

 

Mod de preparare

Frunzele se spala, se ususca si se taie mascat. Tulpina frunzelor se toaca mai marunt si se pastreaza separat de frunze.

Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa si tija frunzelor, aproximativ 5 minute. Se adauga usturoiul si se calesc impreuna 1 minut.

Se pun frunzele, se asezoneaza cu sare, piper si secalesc pana se ofilesc.

Intre timp, intr-un bol se amesteca ouale, parmezanul ras si laptele.

 

 

Amestecul din tigaie se adauga in bol.

 

 

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de copt unsa cu ulei si se da la cuptor pentru 50 de minute, la temperatura de 180 de grade ( se pot folosi si forme pentru briose, timpul de coacere este de 25-30 de minute ).

 

 

Pofta mare!