Conopidă cu brânză

O rețetă ideală de conopidă cu brânză pentru o cină consistentă și sănătoasă.

 

Ingrediente

1 conopida mare, desfacuta in buchetele mari, circa 1 kg.

8 rosii cherry taiate in jumatate

o mana de firimituri de paine

2 linguri parmezan proaspat ras

piper negru

 

Pentru sos:

60g unt

60g faina

600ml lapte

o frunza de dafin

4 cepe verzi, tocate

mustar englezesc

nucsoara proaspat macinata

150g branza Cheddar, rasa

 

Mod de preparare

Pentru a face sosul: Topiti untul intr-o tigaie, adaugati faina si amestecati pana obtineti o pasta. Indepartati de pe foc, adaugati putin lapte si bateti bine pana devine un amestec omogen.

 

Puneti inapoi pe foc si adaugati gradual restul de lapte. Adaugati frunza de dafin si fierbeti timp de 5 minute, amestecand.

 

Adaugati ceapa verde in sos si gatiti doua minute. Scoateti frunza de dafin. Incorporati mustarul, putina nucsoara si branza Cheddar.

 

Pui infasurat in bacon cu piure de conopida

 

Pregatiti o tava in care asezati conopida. Turnati sosul peste conopida, asezati deasupra rosiile, firimiturile de paine si parmezanul.

 

 Puneti tava pe gratar timp de 5 minute si asezonati conopida cu branza cu putin piper.

 

 

Pofta mare!