Shakshuka - ouă în sos de roșii
Ingrediente:
3-5 ouă
400 de grame de roșii ( în suc propriu )
1 ardei dulce
2 căței de usturoi
1 ceapă
50 ml de ulei de măsline
Condimente: boia de ardei, ardei iute, oregano, sare și piper nergu
pătrunjel
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu ulei de măsline încins se călește ceapa până devine ușor aurie, apoi se adaugă usturoiul tocat fin, se călește 10 sec și se adaugă ardeiul tăiat cubulețe mici. Ingredientele se amestecă și se lasă pe foc potrivit aproximativ 5-7 minute.
Apoi, se pun roșiile și condimentele. Sosul se gătește aproximativ 10-15 minute.
Cu o spatulă se formează adâncituri în care se toarnă cu grijă ouăle.
Se pune capacul și se gătește încă cca 10 minute sau până albușul se încheagă.
La final, se presară cu pătrunjel proaspăt.
Shakshuka se servește cu pâine proaspătă.
Poftă mare!