Avocado pane
Ingrediente
2 fructe de avocado coapte
sare
piper
1/3 cana faina
2 oua
1 cana firimituri de cipsuri tortilla
piper cayenne
Cum se prepara avocado pane
Preincalzeste cuptorul la 200oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unge apoi hartia cu putin ulei.
Taie fructele de avocado pe jumatate si indeparteaza samburele. Curata-le apoi coaja si taie-le felii de aproximativ 1 cm grosime.
Pentru a obtine firimiturile de cipsuri tortilla, ai nevoie de cipsuri normale, pe care sa le adaugi intr-o punga cu fermoar. Inchide fermoarul si cu ajutorul unei vergele preseaza cipsurile pana se sfarama foarte bine.
Asezoneaza feliile de avocado cu sare si piper.
Intr-un bol adauga faina, iar in altul adauga ouale, intregi cu putina sare. Bate-le bine pana obtii o compozitie omogena. In cel de-al treilea bol adauga firimiturile de cipsuri tortilla, pe care, daca doresti, le poti amesteca cu putin piper cayenne.
Tavaleste feliile de avocado prin faina, apoi prin ou, din nou prin faina si iar prin ou. La final adauga feliile de avocado in bolul cu cipsuri sitavaleste-le bine.
Adauga feliile de avocado in tava prgatita si coace-le timp de 10-12 minute sau pana cand devin rumenii. Dupa primele 6 minute de coacere, intoarce feliile pe partea cealalta.
Cum se serveste avocado pane
Seveste feliile de avocado pane, ca gustare intre mese, alaturi de o halba de bere. Le poti servi si alaturi de diverse sosuri cu maioneza, iaurt sau ketchup.