Rulouri de pui cu verdeturi

Simple si rafinate, gustoase si apetisante.

 

Ingrediente

2 bucati piept de pui dezosat

1 morcov

1 telina mica

1 radacina de patrunjel

2-3 fire de ceapa verde

2-3 catei de usturoi

2 oua

1 pumn de busuioc verde

2 maini de spanac verde

piper rosu boabe

1 lingurita cu piper negru si verde macinat

sare

ulei

 

Mod de preparare

 Pune carnea la fiert cu morcovul, patrunjelul si telina. Cand e fiarta, scoate-o cu spumiera si toac-o, impreuna cu jumatate din legume, in robotul de bucatarie. Adauga ouale, sare dupa gust si o lingurita cu piper rosu macinat mai mare si lasa la rece o jumatate de ora.

 

Pune ceapa tocata la inabusit impreuna cu usturoiul, un praf de sare si doua linguri cu ulei. Cand s-a inmuiat, ia de pe foc si adauga busuiocul, spanacul oparit si tocat, un praf de sare.

 

 Intinde compozitia de carne pe folie de aluminiu, iar deasupra pune amestecul de verdeata. Ruleaza strans cu ajutorul foliei, asaza sulul (ori sulurile) in tava si da la cuptorul incins,  la foc potrivit, 20-30 de minute. Scoate, iar dupa ce se raceste, da la frigider 20-40 de minute.

 

 Indeparteaza folia, taie rondele mai groase si serveste cu salata de verdeturi si piper rosu macinat.

 

 

Pofta mare!