Salată toscana cu ton

O salată ușoară, pe care o poți consuma ca atare, la o cină târzie. Ai nevoie de:

Ingrediente

150 g de rucola sau de mix de salate

o ceapă roșie

15 ml ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

pătrunjel

400 g fasole boabe albă

200 g ton în ulei

câteva roșii cherry

sare și piper

 

Mod de preparare

 

Începe prin a toca ceapa roșie rondele, a mărunți pătrunjelul și a tăia în două jumătăți roșiile cherry. 

 

Desfă conserva de fasole boabe și varsă continutul într-o sită, apoi clătește-l bine cu apă.

 

Desfă și cutia de ton în ulei.

 

Într-un bol adânc, răstoarnă toate aceste ingrediente și cu o spatulă amestecă bine. 

 

Stropește salata cu ulei și zeama de lămâie, apoi condimentează, dacă simți nevoia, cu sare și piper.

 

După preferințe, poți înlocui tonul din conservă cu piept de pui la grătar mărunțit. 

 

Poftă bună!