Salată toscana cu ton
Ingrediente
150 g de rucola sau de mix de salate
o ceapă roșie
15 ml ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
pătrunjel
400 g fasole boabe albă
200 g ton în ulei
câteva roșii cherry
sare și piper
Mod de preparare
Începe prin a toca ceapa roșie rondele, a mărunți pătrunjelul și a tăia în două jumătăți roșiile cherry.
Desfă conserva de fasole boabe și varsă continutul într-o sită, apoi clătește-l bine cu apă.
Desfă și cutia de ton în ulei.
Într-un bol adânc, răstoarnă toate aceste ingrediente și cu o spatulă amestecă bine.
Stropește salata cu ulei și zeama de lămâie, apoi condimentează, dacă simți nevoia, cu sare și piper.
După preferințe, poți înlocui tonul din conservă cu piept de pui la grătar mărunțit.
Poftă bună!






















