Bruschete cu usturoi și roșii

Dacă trebuie să pregătești o masă festivă cu preparate de post, alege bruschettele pentru aperitiv. Acestea sunt foarte populare, astfel încât vor fi pe gustul tuturor. În plus, bruschettele necesită un timp scurt pentru preparare.

 

Ingrediente 

6 rosii taiate

1/2 cana rosii uscate , in ulei

3 catei usturoi, tocati

1/4 cana ulei de masline

2 linguri otet balsamic

1/4 cana busuioc prospat

1/4 lingurita sare

1/4 lingurita piper negru macinat

1 bagheta de paine

 

Mod de preparare

Amesteca rosiile proaspete cu cele uscate, cu usturoiul, uleiul de masline, otetul, busuiocul, sarea si piperul. Lasa compozitia sa stea 10 minute pentru a-si elibera aromele.

 

Taie bagheta in felii, pe diagonala. Aranjeaza feliile intr-o tava cu hartie de copt, pe un singur strat. Da-le la cuptor 2 minute, cat sa capete o culoare auriu-maronie.

 

Intinde apoi compozitia de rosii pe fiecare felie de paine facuta in cuptor. Da-le din nou in cuptor pentru 5 minute.

 

Se servesc imediat.